Hlavní obsah

Leden je nejméně tragický za 26 let, při nehodách zemřelo 28 lidí

Aktualizováno

V lednu zemřelo na českých silnicích zatím 28 lidí, což je nejnižší lednový počet obětí za 26 let. Loni v lednu při dopravních nehodách zemřelo o šest lidí více.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Letošní leden je také druhým nejméně tragickým měsícem od roku 1990, méně obětí má jen předloňský únor s 24 mrtvými. Vyplývá to z dostupných policejních statistik.

Pokles obětí dopravních nehod se letos v lednu dostavil po předchozích šesti měsících růstu. Mrtvých na silnicích mohlo ubýt i díky počasí, které bylo letos v lednu nezvykle teplé. Komentář a přesná čísla poskytne dopravní policie v pondělí dopoledne.

Dosud nejméně tragický leden od roku 1990 byl ten loňský, kdy si dopravní nehody vyžádaly 34 obětí. Naopak nejvíce usmrcených (117) policie v prvním měsíci roku zaznamenala v roce 1993.

Nejtragičtější v letošním prvním měsíci byl pátek 29. ledna se čtyřmi oběťmi na životech. Zatím 14 dní se obešlo zcela bez ztrát na životech, bez smrtelné nehody byly dokonce čtyři dny za sebou, od soboty 23. do úterý 26. ledna.

K tragickým lednovým nehodám patří havárie z tohoto pátku, kdy při nočním nárazu osobního auta do stromu u Sedlčan na Příbramsku zemřeli dva mladí lidé. Auto narazilo do stromu kolem půlnoci z pátku na sobotu. Jeli v něm dva muži, ročníky 1993 a 1996.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám