Hlavní obsah

Mladík v Havířově přepadl a okradl pět žen

Právo, den
Havířov

Havířovská policie obvinila z loupeže a krádeže sedmnáctiletého mladíka. Podle policistů za posledního půlroku ve městě přepadl pět žen. Za použití násilí jim sebral většinou kabelky, v nichž měly peněženky a doklady. Mladému muži nyní hrozí až pět let odnětí svobody. Právo o tom v pátek informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Poprvé mladík v Havířově-Městě zaútočil vloni v srpnu. „Pachatel v podvečer u vchodu do domu oslovil šestasedmdesátiletou ženu, zda by ho vpustila dovnitř. Společně stoupali po schodišti. V prvním patře se pak nečekaně k seniorce otočil a z krku jí strhl zlatý řetízek s medailonkem,“ líčila průběh útoku policejní mluvčí.

Dodala, že další tři přepadení podobného charakteru se odehrála ještě v loňském roce a poslední letos. Lupič si vždy vytipoval ženu a vyškubl jí kabelku. S některými oběťmi se o tašku přetahoval, až upadly na zem, a smýkal s nimi tak dlouho, dokud kabelku nepustily nebo se jim neutrhla držadla. Přepadeným bylo podle Viačkové mezi 55 až 77 lety.

Oběti přišly především o peníze, doklady, ale také platební karty a mobilní telefony.  Mladíkovi hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám