Hlavní obsah

Tři nezletilci z Karviné vysvlékli do naha a zbili chlapce

Právo, plk
Karviná

Jen pár dní pátrali kriminalisté z Karviné po útočnících, kteří přepadli před zhruba deseti dny v Karviné jedenáctiletého chlapce. Přikázali mu, ať se svleče donaha, zbili ho, polili močí a nakonec ho nechali napospas osudu. K překvapení policistů byli i útočníci nezletilí, dva jsou o rok mladší a jeden o rok starší než jejich oběť.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladí zločinci si vybrali svou oběť zcela náhodně, ve chvíli, kdy je míjel na ulici. „Násilím ho odtáhli na místo, kde není velký pohyb osob. Chlapec schytal rány do obličeje, břicha a kopance do celého těla. Donutili ho, aby se vysvlékl donaha, a polili ho močí. Zbitého a promrzlého ho nechali až po několika desítkách minut. Utekli a jeho oblečení rozházeli na útěkové cestě,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Útočníky se podařilo policistům najít díky nasazení a precizní práci operativní skupiny kriminální služby. „K velikému překvapení vyšetřovatelů přepadli nezletilého tři nezletilí. Brutální, bezohledné, nepochopitelné rozhodnutí vedlo ke strachu a psychickému šoku,“ doplnila.

Protože kvůli věku není trojice kluků trestně zodpovědná, musí policie jejich provinění odložit. „Nicméně spisový materiál bude odeslán na státní zastupitelství k rozhodnutí o výchovném opatření. Případem nezletilých se budou také zabývat pracovnice sociálněprávní ochrany dětí,“ připojila Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám