Hlavní obsah

Policisté chytili recidivistu, který v Praze vykrádal auta

Recidivista údajně během půl roku sedmnáctkrát vykradl auta v Praze, a způsobil tak škodu přes 800 tisíc korun. Muž bral hlavně navigace, ale ukradl i peněženku nebo sluneční brýle, sdělila mluvčí pražské policie Iveta Martínková. Kvůli vysoké škodě a opakovaným zločinům hrozí muži až pět let vězení.

Policisté chytili recidivistu, který sedmnáctkrát vykradl auta v Praze

 
Článek

Jednačtyřicetiletý muž, zadržený v polovině ledna, podle policie loni od srpna do prosince vykrádal auta v Praze 5 a okolí. Vloupával se do vozidel v podzemních garážích i přímo na ulici.

"Z aut kradl zejména vestavěné navigace, ale nepohrdnul ani osobními věcmi, jako slunečními brýlemi, peněženkou a podobně," sdělila mluvčí policie. V některých případech dokonce před vyloupením aut ukradl bezpečnostní kamery v podzemních garážích, které ho ale samozřejmě před tím, než je odmontoval, nasnímaly.

Do jedné podzemní garáže v Geologické ulici se zloděj vrátil vícekrát. A to i v době, kdy již obyvatelé domu vyvěsili na nástěnku fotografii zloděje se vzkazem: "Pokud muže v domě zahlédnete, kontaktuje policii!". "Při odchodu z garáží pachatel svou podobiznu strhnul. To ovšem bylo zbytečné, neboť už mu v té době byli na stopě kriminalisté," doplnila Martínková.

Po dopadení podezřelého policisté zjistili, že byl v minulosti již desetkrát trestán za krádeže i za loupež, a v současnosti si navíc za předchozí zločin odpykává podmíněný trest. Muž byl proto vzat do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám