Hlavní obsah

Sestra, která pacientům Ostravě brala krev opilá, vyvázla s pokutou

Ostrava

Peněžitým trestem ve výši 15 tisíc korun, potrestal Okresní soud v Ostravě devětačtyřicetiletou zdravotní sestru, která v prosinci v ostravské nemocnici silně opilá ošetřovala pacienty. Informoval o tom v pondělí mluvčí soudu Lukáš Delong. Podle rozsudku měla žena v krvi 2,8 promile alkoholu. V tomto stavu přijímala pacienty, či jim dokonce odebírala krev. Nemocnice už dříve sestru propustila.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala loni 20. prosince. Sestra interního oddělení před 08.00 do služby nastoupila silně opilá. Policii na to upozornil jeden ze svědků. Když policisté na místo dorazili, sestra neustále opakovala, že pod vlivem alkoholu není. [celá zpráva]

Orientační dechové zkoušky u ženy vykázaly hodnoty přesahující 2,5 promile alkoholu. Sestra i přesto opilost popírala. Tvrdila to i policistovi, který měření prováděl. Hlídka pak ženu odvezla na odběr krve.

Obviněna a později i odsouzena byla za ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve vězení mohla strávit až rok. „Koncem prosince jsme obdrželi obžalobu a v polovině minulého týdne soud rozhodl vydáním trestního příkazu,” řekl Delong.

Dodal, že rozhodnutí ještě není pravomocné. Nyní se čeká na doručení jednotlivým stranám. Pokud jej obžalovaná či státní zástupce nepřijmou, bude se konat klasické hlavní líčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám