Hlavní obsah

V Moravském krasu uvízl v jeskyni zraněný speleolog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holštejn

V jeskyni Lipovecká ventarola u Holštejna na Blanensku uvízl speleolog s poraněným kotníkem. Zranil se v sobotu odpoledne, když ji navštívil společně se svými kolegy.

Foto: Ľubomír Kováč a Peter Ľuptáčik

Ilustrační foto

Článek

Speleologové spolu s hasiči nyní hledají způsob, jak muže z jeskyně dostat na povrch, řekl Karel Kučera ze Speleologické záchranné služby. Stav zraněného není podle jeho slov vážný, přesto bude ale poměrně složité jej s poraněnou nohou dostat na povrch. Muž se zranil krátce po 16:00 v hloubce asi 20 metrů pod zemí. Nehoda se stala v místech, kam se speleologové dostávají po žebřících.

Záchranáře na místo přivolali kolegové zraněného muže. Na místě již před 19:00 speleologové spolu s hasiči hledali způsob, jak muže z jeskyně vyprostit.

Lipovecká ventarola není veřejnosti přístupná. Patří mezi zhruba tisíc jeskyní, které se nacházejí v Chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Veřejnosti je z nich zpřístupněno pouze pět. V ostatních pracují pouze speleologové. Mnohé z těchto jeskyní nejsou zatím prozkoumány.

Reklama

Výběr článků

Načítám