Hlavní obsah

Žalobce navrhl pro Sisáka a Halu vazbu

Právo, rak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Státní zástupce Adam Borgula navrhl poslat finančníka Petra Sisáka a jeho pravou ruku, advokáta Iva Halu, do vazby. Informoval o tom ve čtvrtek na stránkách pražského vrchního státního zastupitelství.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Podnikatel Petr Sisák (uprostřed) ve středu přišel na služebnu policie, kde byl zadržen.

Článek

Oba muži jsou obvinění kvůli manipulaci s insolvenčním řízením a ovlivňováním soudce v kauze Via Chem Group a údajnému podvodu vůči někdejšímu majiteli fotbalové Slavie a exministru dopravy za ODS Aleši Řebíčkovi.

O vazbě bude rozhodovat pardubický okresní soud. Oběma hrozí až patnáct let vězení.

Oba muže původně chtěla protikorupční policie zadržet a obvinit spolu s dalšími členy údajně organizované skupiny už v pátek. Sisák s Halou však nebyli v České republice a je otázka, zda se o razii dozvěděli předem díky úniku informací od vyšetřovatelů či ze státního zastupitelství, nebo detektivové nezvládli přípravu zásahu.

Oba každopádně získali pět dní na to, aby se na otázky policistů připravili. Ve středu se dobrovolně dostavili na služebnu protikorupční policie. Teprve pak byli zadrženi, obviněni a vyslýcháni.

Reklama

Související témata:

Související články

Hala a Sisák přišli na policii

Právník Ivo Hala a podnikatel Petr Sisák se ve středu dostavili na policii, aby podali vysvětlení. Právo o tom informoval Halův advokát Lukáš Trojan, informaci...

Výběr článků

Načítám