Hlavní obsah

Manželku ubil smetákem, teď napadl družku nohou od stolu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Loni v lednu se Zdeněk J. (60) z Klatov vrátil z vězení, kde si odpykal 12letý trest za násilnou smrt své manželky, kterou umlátil násadou od koštěte. Od pátku je v policejní cele pro podezření z brutálního napadení partnerky. O deset let mladší ženu nejprve ohrožoval nožem a následně ji bil dřevěnou nohou od stolu tak, že skončila v nemocnici na jednotce intenzivní péče.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Útok se odehrál v bytě v Masarykově ulici, kde oba společně žijí. „Žárlivé slovní výtky vygradovaly v rány pěstí a kopance. Agresor k napadení použil i nohu od jídelního stolu. Ženě dále vyhrožoval s nožem v ruce, že ji zabije,“ uvedla policejní mluvčí Jana Tomková.

Podle ní se napadené ženě podařilo vysmeknout a z bytu utéci k sousedce, která zavolala pomoc. „Poškozená utrpěla středně těžká poranění hlavy a hrudníku,“ doplnila Tomková s tím, že útočníka policie obvinila ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví. Státní zástupce podal soudu návrh na uvalení vazby.

Muže poslal za mříže Krajský soud v Plzni v roce 2003. Podle rozsudku tloukl manželku pěstmi a pak násadou od koštěte. Oběť umírala dva dny ve velkých mukách, „Obžalovaný zavolal lékaře, až když bylo evidentní, že poškozená umírá," konstatoval tehdy soudce.

Sám obžalovaný vysvětloval útok tím, že měl vztek, protože ho údajně podváděla s jeho známým. "Když tam tak ležela, brečel jsem nad ní, líbal ji a dával umělé dýchání, pak jsem jí udělal i uzený žebírka a kafe, ale vyzvracela to. Nakonec jsem s ní měl ještě pohlavní styk," vypověděl tehdy.

Reklama

Související články

Manželku v důchodu ubil kvůli nevěře

Ze surové vraždy své třiasedmdesátileté manželky se začal v úterý před Krajským soudem v Plzni zpovídat 48letý Zdeněk Jano z Blovic. Ženu ubil pěstmi a násadou...

Výběr článků

Načítám