Hlavní obsah

Papírové přání odsouzenému skrývalo drogy, jiný měl dávku v pantoflích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Vězeňská služba ve věznici Bytíz na Příbramsku našla v nedávné době drogy, které se někdo pokusil propašovat k odsouzeným. Odesilatelé je podle policie skryli do pantoflí, papírového přání či sešitu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V prvním případě někdo skryl tři bílé tablety do podrážky pantoflí. V dalším případě bylo pět tablet ve hřbetu sešitu a naposledy byl nalezen krystalický prášek po roztržení slepených částí papírového přání,” uvedla mluvčí policie Monika Schindlová. O jaké drogy konkrétně šlo, policie neuvedla.

Kriminalisté se případem zabývají pro podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí až pět let vězení

Nejde o ojedinělý případ, který se příbramské věznice týká. V minulosti vězeňská služba objevila pervitin v sáčcích s bonbony nebo drogy ukryté v tužce, spodním prádle či tepelně zpracovaném mase.

Soud také potrestal skupinu lidí, kteří podle něj drogy do vězení pašovali prostřednictvím návštěv nebo je přehazovali přes plot věznice v ponožce ovinuté lepicí páskou.

Reklama

Výběr článků

Načítám