Hlavní obsah

Policisté zadrželi muže, který vyhrožoval, že všechny lidi v okolí postřílí

– Praha
Novinky, jap

Zřejmě psychicky nemocný muž hrozil v neděli na pražských Vinohradech, že všechny kolem sebe postřílí. Policejní hlídka jedoucí náhodou kolem musela varovně vystřelit do vzduchu, když muž naznačil, že sahá pro zbraň. Incident se odehrál na křižovatce ulic Francouzská a Jana Masaryka.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž na Vinohradech hrozil, že všechny okolo postřílíVideo: Novinky

 
Článek

„Policistům se přihlásil svědek, který je upozornil na podivně se chovajícího muže. Hlídka ho chtěla zkontrolovat, ale muž s policisty nespolupracoval,“ sdělil Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž zamířil směrem k přilehlému domu. Ve chvíli, kdy naznačil, že sahá pro zbraň, vystřelili policisté varovně do vzduchu.

„Dotyčný se poté ukryl v domě. Policisté na místo přivolali své kolegy ze speciální pořádkové jednotky, kteří podezřelého muže v domě zadrželi,“ doplnil mluvčí.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, muž byl ukrytý v budově hotelu v ulici Jana Masaryka. Policisté ho předali do péče přivolaným záchranářům, kteří ho převezli k vyšetření na psychiatrii. Protože byl muž v domě několik minut bez jakékoliv kontroly, museli policisté celý dům preventivně prohledat. Žádnou zbraň ale nenašli.

Případem se už začali zabývat kriminalisté. Po dobu vyšetřování byla ulice Jana Masaryka uzavřena policejními páskami.

Reklama

Výběr článků

Načítám