Hlavní obsah

Policie zatkla v Praze gang specializující se na krádeže octavií

Novinky, nes

Čtyřčlennou skupinu podezřelou z krádeží dvaadvaceti osobních vozů Škoda Octavia zadrželi policisté z Prahy 4. Muži se měli podílet na odcizení automobilů, které mizely v Modřanech, Podolí a Lhotce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krádeže podle tiskového mluvčího policie Jana Daňka probíhaly vždy podle stejného scénáře. Vytipované auto, které chtěli ukrást, si vybrali na ulici a otevřeli bez použití násilí.

„Použili klíč, který si vyrobili přímo na ulici podle zámku ve dveřích. Vozidlo pak odvezli do jedné ze dvou dílen za Prahou, kde ho další spolupachatelé rozebrali a náhradní díly rozprodali,” upřesnil Daněk. Tímto způsobem skončilo 14 aut. „Dalších osm se detektivům povedlo zajistit a vrátit zpátky majitelům. Způsobená škoda na odcizených vozidlech se vyšplhala k částce čtyři milióny korun.”

Policisté muže obvinili z trestných činů krádeže, za což jim hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi vzhledem k výši spáchané škody. Tři z obviněných mužů se k trestné činnosti doznali a spolupracují. Dva ze čtveřice jsou stíháni vazebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám