Hlavní obsah

Policie chytila posledního Čecha podezřelého z brutálního týrání seniorů

Plzeňští kriminalisté ve spolupráci s německými kolegy zadrželi tento týden Čecha, který je podezřelý ze zářijového brutálního přepadení rodiny v bavorském Weidenu. Německé seniory podle policie přepadl, týral a okradl společně s dvojicí krajanů, které čeští policisté dopadli a soud poslal do vazby už loni v prosinci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zadržený muž skončil také ve vazbě, soud má v příštích týdnech rozhodnout o jeho vydání do Německa. Za loupež hrozí podezřelým až 15 let vězení, informoval na webu mluvčí policejního prezidia David Schön.

Německá média už dříve uvedla, že zloději v noci pronikli do domu, který obývá trojice seniorů, z nichž nejstaršímu bylo 89 let. Na několik hodin je svázali a týrali je. Podle policie při přepadení způsobili škodu 11 000 eur (téměř 300 000 korun). "Hledaní vnikli do domu obětí a tam za použití pohrůžky zbraní a bitím donutili oběti k vydání peněz a šperků," popsal případ již dříve Schön.

Na podezřelé byl v Německu vydán mezinárodní zatykač. Policisté z Plzeňského kraje pak za 12 hodin vypátrali a zadrželi dva podezřelé, nyní dopadli i třetího. Podkladem pro zadržení byl opět evropský zatýkací rozkaz a záznam v schengenském informačním systému.

"S ohledem na nebezpečnost pachatele plzeňští kriminalisté k jeho zadržení využili zásahovou jednotku," dodal mluvčí české policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám