Hlavní obsah

Klatovského žháře dopadla policie, požáry si nahrával na telefon

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Sedm zapálených kontejnerů a škoda přes padesát tisíc korun. Za to nyní 22letý muž z Klatovska čelí obvinění z poškození cizí věci. Sérii žhářských útoků vyšetřovala policie od poloviny loňského prosince.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík se ke všem případům přiznal. Podle informací Práva si oheň a následný zásah hasičů natáčel na mobilní telefon, který také kriminalistům dobrovolně vydal. „Hrozí mu až rok vězení,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Jak Právo dále zjistilo, Jiří Š. má trvalé bydliště v malé vesničce u Horažďovic, ale v současné době pobývá v klatovském azylovém domě. „Žádné informace poskytovat nebudeme,“ reagovala na dotaz Práva hlavní sociální pracovnice.

První dva požáry založil obviněný mladík 13. prosince, za další dva dny jich už bylo pět. K motivu ale vyšetřovatelům nic neřekl. Pouze uvedl, že 12. prosince viděl u restaurace Bidlo hořet popelnici, a tak tam zůstal a díval se na zásah hasičů. Zřejmě se mu to zalíbilo natolik, že potom kontejnery zapaloval sám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám