Hlavní obsah

Vážná dopravní nehoda zablokovala příjezd do Českých Budějovic

Právo, ch
České Budějovice

Pět vozů záchranné zdravotní služby zasahovalo ve středu časně nad ránem u vážné dopravní nehody na silnici první třídy I/3 nedaleko Borku u Českých Budějovic. Jak Právo informoval krajský policejní mluvčí Jiří Matzner, srazily se zde dva dodávkové automobily - pekařský vůz a vozidlo Mercedes Vito s polskou poznávací značkou.

Foto: Policie ČR

U Borku u Českých Budějovic vyprošťovali záchranáři zraněné ze tří aut

Článek

„Při čelní srážce se vážně zranili oba řidiči, které museli vyprostit hasiči. Další dvě osoby z polského vozidla byly poraněny lehce. Ke střetu obou aut zřejmě došlo poté, co řidič mercedesu vjel v zatáčce do protisměru,“ popsal ranní zásah záchranářů a policistů Matzner.

„Během vyprošťování a ošetřování zraněných objevili hasiči pod svahem další havarované auto – Škodu Superb s řidičem, který byl na zadním sedadle v silném šoku a nedokázal záchranářům říci, co se přihodilo,“ dodal Matzner.

Podle dosavadního vyšetřování se zatím zdá, že šlo o dřívější dopravní nehodu a šofér škodovky mohl být ve vozidle i několik desítek minut. Hlavní komunikace na České Budějovice bude zřejmě, jak upřesnil uzavřena asi do 9 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám