Hlavní obsah

Zloději se vloupali do strašnické vily kancléře Mynáře

Právo, rav
Praha
Aktualizováno

V noci z neděle na pondělí se dosud neznámý pachatel podle informací Práva vloupal do pražské vily hradního kancléře Vratislava Mynáře. Ten zatím v domě nebydlí, protože v něm probíhá rekonstrukce. Z objektu ve Strašnicích tak zmizelo nářadí patřící stavební firmě, která se na opravě vily podílí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vila v pražských Strašnicích, kterou koupil za 5,5 miliónu korun Vratislav Mynář.

Článek

Zloděj sebral z dosud neobývané vily výhradně jen stavební nářadí, v jaké hodnotě, to policie teprve zjišťuje. Stejně tak pátrá po pachateli. „Ano, vloupali se k nám do vily, ale okradli stavební firmu, která tam provádí rekonstrukci, nikoli mě. Mělo jít o nějaký stavební materiál a nářadí. Mně tam ani neměli co ukrást, protože tam nic nebylo, když jsem to vystěhoval,“ potvrdil v pondělí večer Právu sám Mynář.

„Mohu potvrdit, že jsme v noci na pondělí vyjížděli k jednomu domu ve Sluneční ulici, abychom tam zadokumentovali podezření z krádeže vloupáním dosud neznámým pachatelem,“ řekl Právu bez dalších podrobností mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Mynář dům koupil v listopadu 2014 od advokáta Víta Širokého, který mimo jiné zastupoval odsouzeného lobbistu Romana Janouška.

Za dům zaplatil 5,5 miliónu korun jediným převodem na účet Širokého, tedy výrazně nižší částku než jaké jsou ceny obvyklé v dané lokalitě. Dům ale podle jeho dřívějších vyjádření potřebuje výraznou rekonstrukci.

Dvoupatrová vila z dob první republiky stojí na pozemku o velikosti 141 metrů čtverečních, zahrada má 591 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám