Hlavní obsah

Řidič, který smetl a zabil na přechodu v Ostravě dva lidi, se věnoval mobilu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z usmrcení z nedbalosti obvinili policisté čtyřiačtyřicetiletého muže, který v neděli v podvečer srazil a zabil na přechodu pro chodce v Ostravě dva lidi. Muži chvíli před nehodou zazvonil mobil a on se díval, kdo mu volá.

Foto: Mapy.cz

Sokolská třída v Ostravě, kde se tragická nehoda odehrála

Článek

Tragická nehoda se stala kolem 17.50 hod. na Sokolské třídě v Moravské Ostravě. „Muž jel s automobilem Mitsubishi od křižovatky s ulicí Zborovskou ke křižovatce s ulicemi Mariánskohorskou a Muglinovskou. Pravděpodobně se nevěnoval řízení vozu, nesledoval situaci v provozu a nepřizpůsobil rychlost jízdy jiným okolnostem, které mohl předvídat,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že muži ve chvíli, kdy se blížil k přechodu, zazvonil mobilní telefon a on se na něj podíval. Kvůli tomu přehlédl dva chodce, kteří šli po přechodu, a narazil do nich. „Těla obětí byla po nárazu odhozena několik desítek metrů od místa střetu. Chodci utrpěli zranění, kterým i přes okamžitý zásah lékařů na místě podlehli,“ dodala mluvčí.

Policisté vzali muži na místě řidičský průkaz a nařídili pitvu obětí. Dosud se kriminalistům podařilo identifikovat jednu oběť, je jí dvaaosmdesátiletý muž. „Totožnost mrtvé ženy je zatím neznámá. Žádáme svědky události, aby nás kontaktovali na tísňové lince 158,“ požádala Holčáková. Řidiči hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám