Hlavní obsah

Agresivní psi zabili v brněnské zoo mláďata lamy

Právo, pko
Brno

Smutně začal pro brněnskou zoo rok 2016. Stejně jako před několika týdny totiž do areálu pronikli dva psi, kteří roztrhali mláďata lamy vikuně. Dvě dospělé samice utrpěly při psím řádění povrchová zranění. Zřejmě stejní psi, kteří podle vedení zoo utíkají majiteli z nedaleké zahrádkářské kolonie, před měsícem zabili tři klokany a lamu.

Foto: archiv, Právo

Lama vikuňa (ilustrační foto)

Článek

Při útoku v prosinci i při nynějším napadení viděli chovatelé prchat dva středně velké psy. „V souvislosti s prosincovým incidentem byli minulý týden našimi chovateli identifikováni dva psi konkrétního majitele z nedaleké zahrádkářské kolonie, ale podle policejní zprávy nemohou být psi zajištěni z důvodu nedostatku důkazů,“ posteskla si v sobotu mluvčí zahrady Monika Brindzáková.

Zoologická zahrada se chystá v nejbližší možné době vyměnit staré oplocení v horní části zahrady novým plotem, který by měl již zamezit dalšímu pronikání agresivních psů. „Do té doby budou učiněna další dílčí opatření, která sice opět znesnadní vniku psů do areálu, ale stoprocentně tento problém nevyřeší. Proto se bude vedení zahrady snažit apelovat na Státní veterinární správu a žádat o kontrolu majitele podezřelých psů, popřípadě jejich zajištění,“ dodala Brindzáková.

Podobná událost se v zoo odehrála také loni v březnu, kdy zatoulaný pes rozsápal tři nandu pampové a samici emu hnědého.

Reklama

Výběr článků

Načítám