Hlavní obsah

Ďuričko uzavřel smír s družkou zavražděného Kočky. Zaplatí jí sedm set tisíc korun

Praha
Aktualizováno

Odsouzený Bohumír Ďuričko v úterý u pražského Vrchního soudu uzavřel smír s družkou zavražděného Václava Kočky mladšího. Vyplatí jí 550 000 korun za zásah do práva na rodinný život, dalších 150 000 dá za náklady soudního řízení. Kočkova partnerka původně v žalobě požadovala pro sebe a své dva syny celkem deset miliónů korun.

Ďuričko v doprovodu zakuklenců u pražského vrchního souduVideo: Novinky

 
Článek

Bývalá přítelkyně Václava Kočky se žalobou na ochranu osobnosti domáhala tří miliónů pro sebe, pěti miliónů pro syna, kterého má s Kočkou, a dvou miliónů pro svého syna z předchozího vztahu. Argumentovala tím, že všichni sdíleli společnou domácnost. Pražský městský soud však žalobcům v roce 2013 přiznal pouze zlomek požadovaných částek – družce 250 000 a Kočkově synovi 300 000 korun.

Bývalá přítelkyně se proti rozhodnutí odvolala. Odvolání k Vrchnímu soudu podal i Ďuričko, kterému se nelíbilo vyčíslení nákladů řízení ve výši několika set tisíc korun. Dnes se však právníci obou stran při veřejném zasedání shodli na tom, že své protesty vezmou zpět, když Ďuričko uhradí celkem 700 000 korun. Soud Ďuričkovi částečně odblokuje účet, aby z něj hoteliér mohl peníze vyplatit.

Ďuričko Kočku zastřelil v roce 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Trestní soudy Ďuričkovi uložily 12,5 roku vězení a také povinnost vyplatit Kočkově družce i každému z jejích dvou dětí 240 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám