Hlavní obsah

Soused vnikl do bytu v Praze a napadl majitele. Ten útočníka postřelil

Novinky, jap
Praha

Střelbou a vážným zraněním skončil v noci na úterý incident mezi dvěma sousedy v pražských Řepích. Podle všeho psychicky nemocný muž napadl bezdůvodně svého souseda, ten se bránil střelbou. Postřelený muž skončil v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Incident mezi sousedy skončil střelbouVideo: Novinky

 
Článek

Incident se odehrál v noci na úterý v Nevanově ulici. Podle informací Novinek vše začalo tím, že manželé ucítili od vstupních dveří podivný zápach. Muž se šel podívat na chodbu, kterou ale prošel a nic na ní nenašel. Dveře a rohožka podle něj podivně zapáchaly. V tu chvíli si však všiml, že se v jeho bytě prochází psychicky nemocný soused. Byt odmítal opustit a majitele napadl.

Muž se bránil střelbou ze své malorážky. Jak zjistil reportér Novinek na místě, padly dva až tři výstřely. Jednatřicetiletý agresor se sesunul k zemi.

Přivolaní policisté údajného střelce zadrželi. Postřeleného muže převezli záchranáři do motolské nemocnice, kde musel být ještě v noci operován. Vyšetření ukázalo, že ho jedna střela zasáhla do nohy a další do břicha.

Dlouhodobé spory

„Mezi sousedy byly dlouhodobé spory, které v noci vyvrcholily napadením. Co se přesně stalo a jak k události došlo, policisté zjišťují. Zatím nebyla stanovena právní kvalifikace činu, kriminalisté budou muset vyslechnout další osoby a sousedy obou mužů,” řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

Podle ní je 44letý střelec zatím na policejní služebně. Vyšetřovatelé se také budou zabývat spory obou mužů v minulosti a také tím, zda tam již policisté zasahovali a s jakým výsledkem. Psychický stav postřeleného budou zkoumat znalci.

Policisté podle informací redakce zasahovali v domě naposledy 16. prosince loňského roku, kdy je zaměstnal psychicky nemocný muž, který se zabarikádoval v bytě se svojí sestrou a odmítal kohokoliv pustit dovnitř. Podle zjištění Novinek se jedná o stejného muže, který v noci zaútočil na své sousedy, a který skončil se střelným zraněním v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám