Hlavní obsah

Další srážka na přejezdu ve Frýdku-Místku, vlak tam smetl felicii

Právo, plk
Frýdek-Místek
Aktualizováno

Ke srážce osobního auta a vlaku došlo v pátek odpoledne na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. Nehoda se stala na stejném přejezdu, na kterém se před necelým měsícem střetl osobní vlak s kamiónem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osobní vlak, v němž cestovalo 230 cestujících, vyjížděl zrovna ze stanice ve směru na Ostravu, když se ve 13:34 střetl na přejezdu se Škodou Felicia. „Vlak naštěstí nebyl v plné rychlosti,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že v autě cestoval pouze řidič. Informace o počtu cestujících ve vlaku případně zraněných osobách policejní mluvčí neměla. „Dechová zkouška u řidiče i strojvedoucího byla negativní,“ doplnila.

Mluvčí Drážní inspekce (DI) Martin Drápal doplnil, že přejezd je zabezpečen světelnou signalizací bez závor: „Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, provoz na trati byl přerušen.“ V době srážky světelná signalizace fungovala.

Výše hmotné škody podle něj byla přibližně 35 tisíc. Provoz na trati byl obnoven kolem 16. hodiny.

K nehodě došlo na stejném přejezdu, na kterém v pátek 11. prosince loňského roku přejížděl na červenou řidič polského kamiónu. Do auta tehdy narazil osobní vlak. Z osmi desítek lidí ve vlaku nebyl zraněn nikdo, řidič kamiónu utrpěl lehké zranění. Škoda se pohybovala kolem 750 tisíc korun. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaku s kamiónem ve Frýdku MístkuVideo: Městský kamerový systém Frýdek Místek

Reklama

Výběr článků

Načítám