Hlavní obsah

Žena se nemohla dostat ze zakouřeného bytu, hasiči ji vytáhli oknem

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě jednotky hasičů bojovaly ve středu večer s požárem bytu v pražské Libni. Zraněnou ženu museli zachránit hasiči oknem, podle svědků byla celá černá od kouře.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár bytu v LibniVideo: Novinky

 
Článek

Hořet začalo ve středu večer v přízemním bytě v Lindnerově ulici v Praze 8. Jako první byli na místě policisté, kteří vykopli dveře. „Z bytu se ale vyvalil hustý kouř a plameny, a tak policisté vyčkali na hasiče, kteří se již tou dobou sjížděli na místo,“ sdělil Novinkám velitel policie.

Hasiči se do bytu dostali po žebříku přes okno, ze kterého museli odřezat mříž. Zároveň začali hasit požár dalším vodním proudem přes dveře.

„Oknem vytáhli hasiči zraněnou ženu, která v bytě bydlela. Byla celá černá, nemohla ani chodit,“ uvedl na místě jeden ze svědků.

Foto: HZS Praha

Hasiči zachránili ženu oknem

Zraněnou ženu si převzali do své péče záchranáři, kteří ji převezli do nemocnice. „Domovní prostory byly odvětrány pomocí přetlakové ventilace. V bytě byla zasažena zejména audio a video technika. Zplodiny hoření silně očadily prostor celého bytu. Příčina vzniku požáru je v šetření,” řekla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Před týdnem zachránila policejní hlídka šestašedesátiletého seniora v Brně. Policisté vyrazili dveře od bytu a vytáhli ze silně zakouřeného domu uvězněného muže, který ležel v posteli. Byt začal hořet pravděpodobně od elektrického přímotopu. Záchranu zachytila osobní kamera jednoho z policistů. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zachraňují seniora z bytuVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám