Hlavní obsah

Po výbuchu v garáži shořel v Českých Budějovicích celý dům, tři mrtví

Právo, ČTK, orh
České Budějovice
Aktualizováno

Při výbuchu v rodinném domě v Lidické ulici v Českých Budějovicích zemřeli ve čtvrtek po poledni tři lidé - muž, žena a dítě. Uvedl to mluvčí policie Miroslav Doubek. Původně se uváděla jen jedna oběť, další se našly později. Požár zlikvidoval celé stavení a hasiči na místě stále pracují.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domu v Českých BudějovicíchVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Ženu a dítě našli hasiči až po likvidaci požáru a závěrečném průzkumu objektu. Policejní mluvčí uvedl, že oběti byly obyvateli domu, nepotvrdil však, že byly v příbuzenském vztahu. U všech obětí byla nařízena soudní pitva.

Exploze se podle prvních informací ozvala z přilehlé garáže a požár se rozšířil velmi rychle na celý dům. „Přesnou příčinu výbuchu zatím nevíme. Na místě stále pracují dvě jednotky profesionálních hasičů z Českých Budějovic, které mají požár pod kontrolou,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Oheň pohltil celý dům včetně garáže se dvěma osobními automobily. Hasiči kolem 16:00 ještě dohašovali jednotlivá doutnající ložiska požáru.

Večer začali stavbu strhávat pracovníci odborné firmy. kterým pomáhají hasiči. "Statik uvedl, že dům není způsobilý k obývání a rozhodl o jeho demolici," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

O nutnosti strhnout dům hovořil kvečeru druhý mluvčí. "Podle statika je dům nestabilní, pokud se v nejbližších chvílích sám nezhroutí, určitě bude stržen," informoval Doubek.

Lidická ulice bude podle něj minimálně další dva dny uzavřena. Doprava je odkloněna na okolní komunikace, trolejbusy nahradily autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám