Hlavní obsah

Agresivní opilec v metru dostal tři zásahy taserem, teprve pak se zklidnil

Praha

Tři rány taserem museli o víkendu použít policisté v Praze, aby zklidnili opilého muže, který byl navíc pod vlivem drog. Agresor byl ozbrojený nožem. Bodal a kopal do vybavení stanice metra Karlovo náměstí. Ohrožoval i přivolané policisty. Troufl si také na záchranáře a snažil se ničit vybavení sanitky.

BEZ KOMENTÁŘE: Výtržníka umravnil až taserVideo: Policie ČR

 
Článek

Vyděšení cestující oznámili chování agresivního muže ve stanici v noci na sobotu. Jak vyplývá ze zveřejněného videozáznamu, muž pobíhal po stanici, mával rukama, ničil ceduli i stěny nástupiště.

Hlídka pohrozila ozbrojenému muži střelnou zbraní, to ho ale neodradilo a policisty vybízel k souboji se slovy „dělej, seru na tebe!“. Vzhledem k tomu, že policisté zasahovali v metru, kde byli další lidé, rozhodli se použít taser.

„I ten ale v neurvalci vzbudil další emoce, neboť na tuto novou situaci reagoval slovy „Ty máš taser, tak pojď svi.ě!“, a začal před sebou „šermovat“ igelitovou taškou, kterou měl plnou věcí,“ popsal v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan.

Rána i v sanitce

Policista vystřelil z taseru násilníkovi do zad. I když muž na chvíli upadl, za moment opět klad odpor a bylo znát, že působení návykových látek posouvá hranici jeho prahu bolesti. Následoval proto druhý výboj do nohou.

„Poté už se policistům podařilo muže spoutat a přivolat mu sanitku. Do té ho muži zákona posléze odvedli k provedení preventivní prohlídky po použití taseru, což je standardní, předepsaný postup,“ konstatoval Hulan.

Doplnil, že v sanitce se agresor probral a začal napadat záchranáře a ničit vůz. Dostal tudíž třetí ránu taserem.

Když se násilník konečně uklidnil, přišly na řadu testy na návykové látky. Muž nadýchal 1,5 promile alkoholu a k tomu si dopřál marihuanu a pervitin. Přiznal se navíc, že tento omamný koktejl konzumuje každý den. Je podezřelý z trestného činu výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám