Hlavní obsah

Ministru Chovancovi vykradli plzeňský domek

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Terčem zlodějů se stal před několika dny plzeňský domek ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Jak uvedl deník Blesk, byl vykraden spolu s dalším domem v okolí, ale vzhledem k postavení poškozeného, do jehož resortu spadá právě policie, vyšetřuje se případ údajně v naprosto utajeném režimu.

Foto: Jan Švábek, Právo

Dům ministra vnitra Milana Chovance v Plzni

Článek

Policie k případu pouze uvedla, že v době od 7. do 13. prosince eviduje několik případů vloupání do rodinných domů v Plzni-Černicích. „Všemi případy se policisté intenzivně zabývají a po pachateli či pachatelích pátrají,“ sdělila Právu policejní mluvčí Hana Kroftová.

„Nějaká policejní auta před jeho domem byla, to je pravda. Nevím přesně kdy, je to otázka týdnů. Co z baráku vzali, nevím. Nezajímám se o to,“ řekl Právu jeden ze sousedů, který si přál zůstat v anonymitě. Dodal, že domy ve čtvrti byly v minulosti vykradeny opakovaně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Milan Chovanec už léta žije v plzeňské čtvrti Černice u řeky Úhlavy. Na první pohled ale běžný člověk těžko pozná, že se jedná o dům ministra vnitra. Chovancovo jméno není ani na zvonku, ani na schránce. Zahradu obklopuje zeleň a kovový plot, který zloděj překoná bez větších potíží. Z ulice nebyly vidět ani bezpečnostní kamery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám