Hlavní obsah

Policisté u Kladna odkláněli dopravu kvůli nehodě, jejich vůz smetlo další auto

Novinky, jap
Aktualizováno

Policejní vůz smetla v neděli večer řidička osobního auta na rychlostní silnici R7 u Buštěhradu na Kladensku. Policisté odkláněli dopravu kvůli hromadné nehodě, řidička je prý přehlédla. Jeden z policistů utrpěl těžká zranění hlavy, zraněná je také řidička.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička na R7 smetla policejní vůzVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na 9. kilometru rychlostní silnice R7 ve směru na Chomutov. Policisté odkláněli dopravu směrem na Buštěhrad kvůli hromadné nehodě pěti aut, která blokovala silnici na 15. kilometru. Po půl deváté večer přehlédla blikající policejní vůz řidička osobního auta, která do něj narazila.

Jeden z policistů byl tou dobou venku, druhý ale zůstal zaklíněný uvnitř auta. Přivolaní hasiči poskytli policistovi první pomoc, poté ho záchranáři převezli s vážným zraněním hlavy do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Podle informací Novinek je v umělém spánku, připojen na plicní ventilaci.

Dva zranění při hromadné nehodě

„Kromě policisty byla zraněna také řidička,” sdělil Novinkám policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Žena utrpěla vážné poranění břicha a po převozu do motolské nemocnice musela být operována.

„Silnice je stále uzavřena, kdy policisté odklání dopravu směrem na Buštěhrad,“ doplnil Vinčálek.

Nehodou se bude s největší pravděpodobností zabývat také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Při původní nehodě pěti aut se lehce zranili dva lidé. „Jednalo se o lehká poranění u dvou mužů, které záchranáři převezli do nemocnice ve Slaném,“ řekla Novinkám již v podvečer mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám