Hlavní obsah

Policejní pedagog Kadlec odmítl, že by boural opilý

– Praha

Policejní důstojník a vysokoškolský pedagog Karel Kadlec v pondělí před soudem odmítl obžalobu z březnové nehody, kterou údajně způsobil pod vlivem alkoholu. Nadýchal přes 1,5 promile, odmítl ale test krve.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Policejní důstojník Karel Kadlec

Článek

Policista, který je kvůli případu postaven mimo službu, tvrdí, že v noci před ranní nehodou sice pil, za volant ale sedl střízlivý. Případem se zabývá Obvodní soud pro Prahu 2, který pokračuje v lednu výslechem posledního svědka.

Pětačtyřicetiletý Kadlec tvrdí, že se chtěl s nabouranou řidičkou na místě domluvit, aby mohl hned odjet, pospíchal prý na přednášku na policejní akademii. Po neshodách s asistenční službou nakonec počkal na přivolanou policejní hlídku, která mu naměřila 1,5 promile v dechu. Kadlec soudu řekl, že ho to velmi překvapilo. Odjel pak s hlídkou k lékaři, kde ale nakonec odmítl krevní test.

Nemůže učit

Kadlec tvrdí, že v noci před nehodou vypil dvě piva a čtyři panáky tvrdého alkoholu. Soudní znalec uvedl, že takové množství by se při nehodě v dechu již díky odbourání neprojevilo.

Policejní důstojník řekl, že ho nedávno ministr vnitra postavil mimo službu a nemůže nyní učit. Na policejní akademii pracuje 19 let. Případ pokračuje 18. ledna, kdy zbývá vyslechnout posledního svědka a soud by mohl rozhodnout.

Byl v práci

Lektor policejní akademie boural na náměstí Bratří Synků 10. března dopoledne. Jeho auto nestačilo zastavit za autem, které dávalo přednost chodcům na přechodu. Následně naboural ještě auto odtahové služby, když chtěl od kolize ujet. Případ vyšetřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Kadlec měl být podle tehdejšího vyjádření děkana v té době v práci, měl ale nahlášenou činnost mimo budovu školy, tudíž neučil.

Podle zdroje redakce nebyl lektor u studentů příliš oblíben. „Na výuku skoro nechodil, prakticky neučil, povýšil svou funkci na rekreační středisko. Do práce chodil jen dát zápočty nebo povyhazovat studenty,“ řekl tehdy redakci zdroj, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám