Hlavní obsah

Zhrzený milenec, který najel autem do lidí, dostal u soudu 15 let

Právo, Petr Kozelka
Brno
Aktualizováno

Martin Fuchsa, který v létě najel úmyslně do skupiny mladých lidí a jednoho muže těžce zranil, dostal u brněnského krajského soudu 15 let vězení za pokus o vraždu. K činu ho vedla frustrace z hádky s přítelkyní v kombinaci s velkým množstvím vypitého alkoholu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Martin Fuchsa u soudu

Článek

Fuchsa se na oslavě opil a usnul na stole. Když se po chvíli vzbudil, vydal se hledat svou přítelkyni, která byla opodál s dalšími kamarády. Ztropil jí žárlivou scénu, ale když se jí kamarádi zastali, raději opilý sedl do své fabie a odjel. Po chvíli se vrátil s tím, že si přítelkyni odveze. Dívka s ním ale nechtěla jít, jeden z přítomných se ještě snažil Fuchsovi zabránit v odjezdu, avšak marně.

„Opět sedl do auta a odjel, za krátko se ale vracel zpět, při jízdě náhle vybočil a s akcelerací úmyslně najel do skupiny čtyř osob. Poškozenému se nepodařilo uskočit a nárazem byl odhozen mimo komunikaci. Obžalovaný následně ujel,“ konstatoval předseda senátu Aleš Novotný.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nešťastný mladík po nárazu utrpěl mnohočetné poranění lebky, otevřenou zlomeninu nohy a zhmoždění plic. Lékaři sice v nemocnici vyhráli boj o jeho život, mladík se ale doposud neprobral z kómatu a je zcela závislý na péči okolí.

Nehodu sváděl na migrénu

Fuchsa u soudu nehodu sváděl na migrénu. Prý se už roky léčí a někdy má nesnesitelné bolesti. Právě taková bolest ho prý přepadla zrovna ve chvíli, kdy mířil za volantem svého vozu ke skupině lidí. „Přestal jsem reagovat, vypadl mi volant z ruky a ucítil jsem až ten náraz. Možná jsem dvě stě metrů ještě ujel. Pak jsem volal policii, že jsem někoho srazil. Hrozně mě to mrzí, každý večer se modlím, aby se uzdravil,“ nabídl svou verzi.

Tvrzení ale soud vůbec neuvěřil. „Řadil, přidával plyn, pohyboval volantem. O tom, že by ho přepadla migréna, se nezmínil policistům. Až po vypracování znaleckého posudku přichází s touto obhajobou. Je ale účelová a byla v řízení před soudem vyvrácena. Věděl, co může nastat, i když zřejmě primárně nechtěl všechny zabít. Chtěl demonstrovat svou sílu,“ konstatoval soudce Novotný.

Reklama

Výběr článků

Načítám