Hlavní obsah

Loupež si rozmyslel, místo toho znásilnil prodavačku. Dostal čtyři roky

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyři roky se na svobodu nepodívá dvaatřicetiletý Slovák Ján Pištoľ, který letos v létě v centru Prahy znásilnil prodavačku optiky. Do vězení s ostrahou jej ve čtvrtek poslal Obvodní soud pro Prahu 1. Pištoľ verdikt přijal, rozhodnutí je tak pravomocné.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí Jána Pištoľa k souduVideo: Novinky

 
Článek

Pištoľ si na konci července vyhlédl prodejnu brýlí a nejprve šel „na obhlídku“. Předstíral zájem o koupi slunečních brýlí a po chvíli odešel. Už tehdy se prodavačce zdál podezřelý. „Celou dobu měl jednu ruku v kapse bermud, jako by si hrál s přirozením,“ vypověděla na policii napadená žena.

Zhruba za hodinu, během které se potloukal v okolí prodejny a čekal, až v ní nebudou další lidé, se vrátil. Prodavačku rovnou zatlačil do zadní místnosti, kde po ní zprvu požadoval peníze, pak ji ale povalil na zem a začal osahávat. „Nejprve šel loupit, ale pak si to rozmyslel, protože se mu prodavačka líbila,“ konstatovala soudkyně Pavla Hájková.

Zatímco si jednou rukou mnul přirození, druhou rukou vyhrnul ženě sukni a sundal kalhotky. Podle obžaloby se mu ale patrně nepodařilo proniknout do pochvy a ejakuloval na prodavaččina stehna. „Řekla jsem mu, ať si užije, ale ať mě nezabije, že mám dvě malé děti. Potom jsem mu řekla, že doufám, že nemá AIDS. To byla asi zlomová věta,“ vzpomínala na otřesný zážitek žena. Jestli do ní Pištoľ pronikl penisem, nebo rukou, si nevzpomíná, protože jí tyto okamžiky splývají.

Pištoľ po vyvrcholení ještě ženu odtáhl do malé místnosti v prostoru prodejny a aniž by cokoliv ukradl, z obchodu utekl. Policistům se jej podařilo zadržet do čtyřiadvaceti hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Násilník z prodejny na Senovážném náměstíVideo: Policie ČR

Pištoľ u soudu tvrdil, že byl pod vlivem drogy. „Měl jsem heroin. Dal jsem si asi pětadvacet takových čar,“ prohlásil Pištoľ. Žalobkyně Zdeňka Galková mu to ale nechtěla věřit, protože během vazební prohlídky lékař u Pištoľa nezjistil ani přítomnost drogy v těle, ani žádné abstinenční příznaky. „Lékař si vymýšlí,“ reagoval Pištoľ, který také tvrdil, že u něj droga vzbuzuje chuť na sex.

Podle soudního znalce Ondřeje Trojana byly jeho rozpoznávací schopnosti snížené, nebylo to však v důsledku užití drogy, ale kvůli jeho zjištěné sexuální úchylce. Pištoľa totiž vzrušuje, když musí překonávat odpor ženy. Soud proto kromě vězení nařídil muži ochrannou ústavní sexuologickou léčbu. Zároveň jej vyhostil na osm let z republiky.

„Moc toho lituji. Chtěl bych to vzít zpátky. Je mi to moc líto,“ kál se na závěr Pištoľ, který byl v minulosti třikrát trestán za krádež. Jednou na Slovensku, jednou v Německu a jednou také v ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám