Hlavní obsah

Policie obvinila šoféra, kterému uletělo kolo a v protisměru zabilo řidiče fabie

Olomouc

Po ročním vyšetřování policisté obvinili řidiče nákladního auta, jehož uvolněné kolo v prosinci 2014 zabilo v protisměru řidiče Škody Fabie. Obvinění padlo až po roce kvůli vypracování znaleckých posudků.

Foto: HZS Olomouckého kraje

V autě zemřel řidič.

Článek

„Bylo sděleno obvinění řidiči nákladního auta pro usmrcení z nedbalosti. Obviněný si proti tomu podal stížnost. Vyšetřování bylo poměrně komplikované, čekalo se na znalecké posudky,“ uvedl ve středu policejní mluvčí Josef Bednařík.

Tragédie se odehrála loni 1. prosince. Nákladní auto jelo z Ostravy směrem na Olomouc, na rychlostní silnici R35 u Přáslavic mu ulétlo za jízdy kolo, které přelétlo středová svodidla a v protisměru dopadlo na střechu osobního auta. Jeho pětatřicetiletý řidič zemřel na místě. [celá zpráva]

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nákladní auto, kterému kolo uletělo.

Nehody způsobené uvolněnými koly nejsou v Česku ojedinělé. V roce 2012 kolo utržené z nákladního automobilu zavinilo dopravní nehodu, kvůli které byla několik hodin uzavřena dálnice D11 z Hradce Králové směrem na Prahu. Uvolněné kolo tehdy zasáhlo dodávkový automobil a následně do kola narazil řidič nákladního vozu.

Stejnou příčinu měla v roce 2012 dopravní nehoda u Sosnové na Českolipsku. Kolo uvolněné z nákladního automobilu nabouralo do osobního vozu a vážně zranilo jeho řidičku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám