Hlavní obsah

Policejní manévry na Táborsku: Z ohrady uteklo 180 býků. Policie nasadila vrtulník

Tábor
Aktualizováno

Zhruba 180 býků uteklo v úterý ráno svému majiteli nedaleko obce Borotín na Táborsku. Býci prorazili ohradu, hasiči se je snaží dostat zpátky. Policisté hlídkují u cest, aby zvířata nezpůsobila nehodu. Na místě jsou i veterináři a několik desítek hasičů. Odpoledne policie nasadila i vrtulník, který pomáhá s hledáním uprchlých býků.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Hlášení jsme dostali v osm hodin ráno,” uvedl operační důstojník hasičů David Zálešák.

Zvířata nikoho přímo neohrožují, nebezpečí může znamenat střet s automobilem a následná řetězová havárie. „Snažíme se upozornit řidiče, aby snížili rychlost jízdy a byli si vědomi nebezpečí, které mohou býci znamenat,” sdělil mluvčí policie Miroslav Doubek.

Na místě zasahuje asi 50 hasičů. „Stádo se rozdělilo na tři skupiny, hasiči vytvořili rojnice a postupně je pomocí přenosných ohradníků a zemědělské techniky zahánějí zpět. Krátce před polednem velitel zásahu nahlásil, že osm desítek býků je již v provizorní ohradě,” informovala před 13. hodinou mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Před čtvrtou hodinou doplnila, že odpoledne byl povolán vrtulník a jeho posádka se domlouvá s velitelem zásahu o dalším postupu. „Zbývá odchytit ještě asi polovinu stáda. Vrtulník pomůže s vyhledáním býků, kteří jsou v lese a je obtížné je vůbec vyhledat,” uvedla Matějů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám