Hlavní obsah

Řidička kličkovala Brnem v protisměru, nebyla schopná ani dýchnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Ve stavu, kdy měla problémy s prostým udržením rovnováhy, sedla v neděli večer za volant sedmatřicetiletá řidička v Brně. Její životu nebezpečná jízda ovšem neunikla pozornosti hlídky městské policie. Žena totiž jela v protisměru, kličkovala ze strany na stranu a na signály k zastavení nereagovala.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička nebyla schopná ani dýchnoutVideo: MP Brno

 
Článek

„Žena nejprve téměř vrazila do svodidel a chvíli nato se málem střetla s protijedoucím autem. Už nedokázala udržovat směr a nakonec skutečně částečně vrazila do vozidla jedoucího v opačném směru. Teprve srážka ji přiměla zpomalit, strážníci ji předjeli a zablokovali jí služebním autem cestu,“ řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Žena poté marně hledala doklady v autě i po kapsách, a když ani po několikaminutovém snažení nebyla úspěšná, jen se držela za hlavu. Nakonec doklady našla, ale nedokázala je ani udržet v ruce.

„Strážníci ženu vyzvali k provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, nebyla však schopná ani po několika pokusech fouknout do přístroje podle instrukcí. Vše nasvědčovalo tomu, že je pod silným vlivem alkoholu nebo drog, a tak ji hlídka předala policistům pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu,“ dodal Ghanem.

Brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb Novinkám řekl, že se žena podrobila na protialkoholní záchytné stanici odběru krve. Výsledky zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám