Hlavní obsah

Lupiči donutili řidiče golfu nabourat, z auta mu potom ukradli milióny

Novinky, Lukáš Silný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Záhadná loupež, při které zloději v noci na neděli ukradli v přepočtu milióny korun, se odehrála v Mníšku nedaleko Liberce. Posádka tmavého auta nejprve donutila řidiče golfu nabourat, poté mu rozbila okénko a následně z auta ukradla vysokou částku peněz.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tmavé auto, podle všeho kombi, zatarasilo cestu vozu značky Volkswagen Golf. „Řidič tohoto vozu následně havaroval do stromu,“ uvedla liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Po bouračce posádka kombi rozbila golfu okénko a z interiéru měla odcizit vysokou finanční hotovost. „Peníze byly ve dvou cizích měnách, v přepočtu na koruny se jednalo o milióny,“ řekla Novinkám mluvčí.

Policejní mluvčí odmítla spekulovat, zda byla celá akce plánovaná, neboť vyšetřování případu je teprve na začátku. Pachatelé měli podle poškozeného mluvit česky.

Hledají svědky

„I přes pozdní dobu projelo kolem několik vozidel. A právě jejich řidiči by mohli kriminalistům poskytnout cenné informace týkající se právě střetu těchto dvou vozů a případně pohybu osob,“ informovala Suchánková.

Policisté apelují zejména na případné řidiče, kteří mají ve svém autě zabudované kamery. Jakékoliv informace k případu nebo případné kamerové záznamy, je možné policii předat buď na čísle 728 418 403, nebo na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám