Hlavní obsah

Vlak smetl na přejezdu ve Frýdku kamión, nehodu zachytila kamera

– Frýdek Místek • Aktualizováno
Právo, hon

Kamión se střetl s osobním vlakem v pátek ráno na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky. Ve vlaku cestovalo asi 80 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn. Lehce zraněn je řidič kamiónu. Nehodu zachytila kamera městského kamerového systému a video zveřejnilo město na své facebookové stránce.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaku s kamiónem ve Frýdku MístkuVideo: Městský kamerový systém Frýdek Místek

 
Článek

Kolize se odehrála kolem osmé hodiny ranní. „Nehoda se stala pod estakádou poblíž haly Polárka. Žádáme řidiče, aby se železničnímu přejezdu pod estakádou vyhnuli. Místo je neprůjezdné,“ uvedla mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Železniční přejezd po srážce vlaku s kamionemVideo: Aleš Honus, Právo

Podle policie vjel pětačtyřicetiletý Polák kamiónu na přejezd, který je chráněn světelnou signalizací. „Na přejezdu se střetl s osobním vlakem, který mířil z Frýdku-Místku do Ostravy. Ve vlaku bylo 80 cestujících, nikdo z nich zřejmě nebyl zraněn,“ uvedl mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Na zveřejněném videu je vidět, že kamión vjel na přejezd v době, kdy svítila výstražná červená světla. Vlak narazil do návěsu a celý ho zničil. Podle reportéra Práva, který byl na místě, je pravděpodobné, že řidiče v zatáčce oslnilo slunce a mohl tak přehlédnout svítící světla.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Lokomotiva příliš zničena nebyla

Funkčnost světel potvrdil i mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. „Světelná výstraha byla dle aktuálních zjištění v době nehody v činnosti. Celkově byla škoda odhadnuta na 750 000 korun – 250 tisíc vlak, 300 tisíc kamión, 200 tisíc zabezpečovací zařízení,” uvedl Drápal.

Foto: Aleš Honus, Právo

Návěs kamiónu náraz zcela zničil

Nehoda připomíná střet pendolina s kamiónem, který se stal v červenci ve Studénce. Kolize tehdy stála život tři cestující a dalších 20 bylo zraněno. Soud s řidičem začne v lednu. [celá zpráva]

Nové záběry po srážce pendolina s kamiónem z kamer na nádraží ve StudénceVideo: TV Nova

Reklama

Výběr článků

Načítám