Hlavní obsah

Čert v Šumperku popálil děti i dospělé, potíral je leptavou mastí

Právo, mhr
Šumperk

Část dětí i dospělých, která se v sobotu zúčastnila v Šumperku mikulášské oslavy, utrpěla nepříjemné popáleniny na obličeji. Způsobilo je černidlo, kterým účastníky potíral jeden z čertů. Oslavu pořádala římskokatolická farnost v Šumperku.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Při průvodu městem i společném setkání u radnice neznámý pachatel převlečený za čerta ‚čmáral‘ po obličejích přihlížejících dětí i dospělých jedovatou mastí, krémem a způsobil jim velmi ošklivé popáleniny, které bylo nutno lékařsky ošetřit,“ napsal na webu farnosti farář Slawomir Sulowski.

Čert, který popáleniny způsobil, se zřejmě připojil k ostatním čertům, kteří stejně jako v minulých letech náhodně mazali děti i dospělé na obličej. Nikdo se tomu proto nebránil. Pro některé však to, co vypadalo jako legrace, skončilo nepříjemně.

„Dcera si po chvíli stěžovala na pálení ve tváři. Snažila jsem se jí mast preventivně setřít a po příchodu domů si tvář také umyla, ale poměrně brzy se na ní i přesto objevily rudé skvrnky a následně známky poleptání,“ sdělila Právu matka jedné z poškozených dívek.

S oslavou je možná konec

Farnost podle Sulowskiho podala na neznámého pachatele trestní oznámení. „Dotyčného čerta hledáme,“ potvrdila Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Marie Šafářová s tím, že se na policii obrátilo i několik rodičů dětí, které měly po setkání s čertem zdravotní problémy.

„Je nám líto, že tato společná oslava adventního svátku je nyní pošpiněna vandalstvím nějakého člověka, jehož zaviněním bylo poškozeno zdraví těch nejmenších. Do budoucna bychom rádi podobným tragédiím předešli. Musíme ovšem přiznat, že není v našich silách podobným ‚vskutku čertovským‘ útokům zcela zabránit,” uvedl Sulowski s tím, že této akce se účastní také mnoho lidí v převlecích, kteří k organizátorům nepatří.

„Proto pod vlivem letošních smutných událostí a ve snaze neriskovat podobné neštěstí zvažujeme nyní možnost, že by se v příštích letech mikulášská oslava vůbec nekonala,“ uvedl Sulowski na webu šumperské římskokatolické farnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám