Hlavní obsah

Na letišti v Mošnově nouzově přistálo letadlo do Bagdádu, cestující se předávkoval prášky

Právo, den
Ostrava

Na letišti v Mošnově u Ostravy muselo ve středu večer neplánovaně přistát letadlo letící z Berlína do Bagdádu. Na palubě totiž jeden z cestujících upadl do bezvědomí. Moravskoslezští záchranáři proto museli dorazit až do letadla a pasažéra ošetřit. Právo o události informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V půl šesté přijali operátoři informaci, že za několik minut přistane na mošnovském letišti neplánovaně stroj, na jehož palubě se nalézá muž v bezvědomí. Na pomoc byla vyslána nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci ze Studénky a z ostravské základny vzlétl vrtulník,“ popsal netradiční zásah Humpl. Dodal, že během zásahu spolupracovali záchranáři rovněž s letištními hasiči a cizineckou policií.

Vrtulník přistál přímo na letištní ploše. „Dosedl v bezprostřední blízkosti boeingu, na jehož palubě během letu zkolaboval a zůstal v bezvědomí devětatřicetiletý cizinec. Záchranáři jej po přistání vynesli z letounu a poskytli přednemocniční neodkladnou péči, příčinu jeho stavu však nebylo možno přesně určit,“ uvedl dále mluvčí záchranářů.

Pacienta ve vážném stavu vrtulník přepravil na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice. Tam se ukázalo, že muž pocházející zřejmě z Iráku netrpí žádnou vážnou nemocí. Podle mluvčího Tomáše Oborného se muž předávkoval prášky na spaní. „Nechtěl spáchat sebevraždu, jen prostě těch medikamentů snědl hodně. U nás se prospal a je v pořádku. Teď ho budeme propouštět domů, samozřejmě s doprovodem,“ uvedl Oborný.

Reklama

Výběr článků

Načítám