Hlavní obsah

Chodec skončil v Hlučíně pod koly škodovky

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ohrožení života skončil po srážce s osobním automobilem šestadvacetiletý muž z Hlučína. Ke střetu došlo v pátek krátce před 22.30 hodinou v Hlučíně na Opavsku.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Sedmadvacetiletý muž z Hlučína řídil Škodu Superb a jel po ulici ČSA směrem na Darkovičky. Do jízdní dráhy mu bezprostředně z pravého chodníku vstoupil o rok mladší muž. Došlo ke střetu, po kterém chodec spadl na vozovku,“ informoval opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Zraněný byl po nehodě v bezvědomí a podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl jeho život v ohrožení.

„Prvotní lékařské vyšetření ukazovalo na poranění mozku a hrudníku. Pacientovi bylo nutné zajistit dýchací cesty a záchranáři jej připojili k umělé plicní ventilaci, zahájili podávání léků. Po provedení přednemocniční neodkladné péče byl muž přepraven na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,“ popsal Humpl.

Dechová zkouška u řidiče byla negativní, u chodce byl nařízen odběr krve, celková škoda je 60 tisíc korun.

„Případní svědci ať kontaktují linku 974 737 581,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám