Hlavní obsah

Vlak na Chrudimsku smetl auto na přejezdu, tři mrtví

Právo, Novinky, ok, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim
Aktualizováno

Tři mrtvé si vyžádala v pátek ráno srážka osobního vlaku s autem na Chrudimsku. Jeden těžce zraněný byl vrtulníkem převezen do nemocnice. Ve vlaku, který auto před sebou roloval po kolejích dvě stě metrů, nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Pardubického kraje

Při srážce motorového vlaku s osobním autem v Rané na Hlinecku zemřeli tři lidé.

Článek

Nehoda se stala před devátou hodinou na přejezdu v Oldřeticích mezi zastávkami Hlinsko v Čechách a Žďárec u Skutče.

„Řidiče hasiči museli ze zdemolovaného vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Posádka záchranné služby prováděla resuscitaci zraněného, ale bezúspěšně. Celkem zemřely tři osoby. Zraněný řidič byl letecky transportován do nemocnice,” informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

V autě zemřeli tři lidé

Mluvčí záchranářů Helena Škuligová doplnila, že na místo vyjely tři posádky záchranné služby a vrtulník. Ve vlaku cestovalo 15 lidí.

„Nehoda se stala na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Škoda na vlaku byla odhadnuta na 150 tisíc korun, na automobilu 40 tisíc korun. Přezkoušení železničního přejezdu ukázalo na jeho správnou činnost, což potvrdila i archivovaná data z tohoto přejezdu. Nejedná se tedy o příčinu na straně železnice,” informoval náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

Provoz na trati 238 Pardubice–Havlíčkův Brod byl přerušen do 13.45. České dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám