Hlavní obsah

Řidič v Praze strážníkům předvedl, jak rychle mu to jezdí. Stejně neujel

Praha

Nebezpečného ujíždění byli svědky řidiči na pražském Černém Mostě o víkendu. Strážníkům tam nechtěl zastavit řidič, kterého hlídka dobře znala a věděla, že za volantem nemá co dělat. Informoval o tom ve středu mluvčí strážníků Jan Čihák.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl ulicemi PrahyVideo: MP Praha

 
Článek

„Strážníci si v sobotu v Anderleho ulici všimli osobního vozidla, které řídil muž, o němž hlídka věděla, že mu byl vysloven zákaz řízení. Řidič začal před strážníky ujíždět, přičemž křižovatku s Broumarskou ulicí projel na červenou,“ popsal akci Čihák.

Podle něj řidič jel rychleji než 50 km/h, přesné číslo ale strážníci neznají, jelikož jejich auto nebylo vybaveno radarem.

Jak ukázal videozáznam, řidič se následně hnal vysokou rychlostí ulicí Cíglerova, kde si nelámal hlavu s další červenou, až dojel na křižovatku v ulici Breitcetlova. Tam už mu nezbývalo nic jiného než utéct z auta, protože před ním stály další vozy.

Hlídka 54letého muže doběhla na parkovišti, kde ho spoutala a přivolala Policii ČR. Mezitím si z databáze potvrdila, že má zákaz řízení, a předala ho kolegům ze státní policie.

V pondělí stíhali policisté kradený VW Golf, jehož řidič byl pod vlivem drog a měl zákaz řízení. Honička skončila nehodou na ostrůvku pro chodce. Nikdo se při nehodě nezranil. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Narkoman se snažil ujet pražským policistům (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám