Hlavní obsah

Na silnicích vyhaslo v listopadu 52 životů

V listopadu zemřelo při nehodách na českých silnicích 52 lidí, což je o čtyři víc než vloni. Vyplývá to z předběžných policejních statistik. Od začátku roku vyhaslo kvůli dopravním nehodám už 605 životů, tedy o 29 víc než za prvních jedenáct měsíců loňského roku. V úterý to řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Tragická nehoda u Vamberku, při níž zemřeli dva lidé.

Článek

Poslední dvě smrtelné nehody se staly v pondělí. Nedaleko Nových Mitrovic na jižním Plzeňsku zahynul po střetu s osobním autem cyklista a srážku s nákladním automobilem nepřežil na Chrudimsku řidič osobního vozu.

Nejtragičtějšími dny končícího měsíce bylo úterý 3. a neděle 15. listopadu, kdy na českých silnicích zemřelo po šesti lidech. Dnů bez smrtelných nehod zaregistrovali policisté v listopadu sedm.

V červenci i v září 80 mrtvých

V porovnání s ostatními měsíci letošního roku patřil listopad k méně tragickým. Nejméně lidí zahynulo na silnicích v lednu, kdy policisté napočítali 34 zemřelých. Méně usmrcených než v listopadu bylo také v únoru, březnu a dubnu. Nejvíc životů letos vyhaslo při nehodách v červenci a září, kdy zemřelo shodně 80 lidí.

Nejtragičtější listopadová statistika za poslední čtvrtstoletí pochází z let 1994 a 2002. Tehdy zemřelo shodně 141 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám