Hlavní obsah

Vrah Neffové by mohl být příští rok na svobodě, upozornil bratr

Právo, bja
Praha

Po necelých osmi letech za mřížemi by se mohl příští rok dostat na svobodu Robert Neff Novák (46), který si odpykává 13letý trest za vraždu své manželky Ireny Neffové. Dceru českého spisovatele Ondřeje Neffa uškrtil kabelem v únoru 2008 před očima jejich tehdy dvouleté dcery. Tělo manželky následně pohřbil v lese metr a půl hluboko a téměř měsíc předstíral, že po ní pátrá.

Foto: repro Facebook David Neff

David Neff na svém profilu sdílel fotografii zavražděné. Prý jako připomínku toho, co se stalo.

Článek

Po Praze rozvěšoval letáky, kde prosil o informace vedoucí k jejímu nalezení. Později se policii po několikahodinovém výslechu ke všemu přiznal.

Na svém facebookovém profilu upozornil na propuštění v neděli u příležitosti ženiných nedožitých 36. narozenin její bratr, fotograf David Neff. „Škrtil ji nadvakrát dvacet minut. Rukama se mu to nedařilo, a tak ji dodělal kabelem od telky. Ta malá se na to dívala,“ zmínil ve svém komentáři bratr zavražděné.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jelikož panu soudnímu znalci tento druh vraždy nepřišel dostatečně trýznivý, bude Novák v létě na svobodě. Aby taky ne, hraje si v Ruzyni na vzorného křesťana,“ napsal.

Podle informací Práva studuje Neff Novák ve vězení teologii a celkově se snaží chovat slušně. Podmíněně propuštěn může být pro dobré chování po odpykání dvou třetin trestu. Podle výpočtu Práva však lhůta uplyne až příští rok na podzim.

David Neff na svém profilu sdílel fotografii zavražděné. Prý jako připomínku toho, co se stalo. „Poslední fotka mojí ségry. Je tam se svou holčičkou a naším tátou. Pár týdnů nato ji zavraždil Robert Novák,“ napsal na svůj profil Neff.

Reklama

Související témata:

Související články

DOKUMENT: Omluva Roberta Neffa Nováka

Rád bych veřejně vyjádřil svou nejupřímnější lítost nad zoufalým činem, kterým jsem připravil o život svojí ženu Irenu, maminku naší dcery Dominiky,...

Výběr článků

Načítám