Hlavní obsah

Na ulici ve Varech našel igelitku s miliónem, donesl ji strážníkům

Právo, vor
Karlovy Vary

Igelitovou tašku a v ní přes 1,2 miliónu korun nalezl v pátek před půlnocí asi 60letý muž na jedné z karlovarských ulic, když se vracel z restaurace domů. Zachoval se jako opravdu poctivý nálezce a odnesl ji i se všemi penězi na podatelnu karlovarských městských strážníků.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Operační důstojník, když zjistil, kolik je v igelitce peněz, kontaktoval okamžitě státní policii,“ uvedl velitel karlovarských strážníků Marcel Vlasák. Majitel finanční hotovosti mezitím už nahlásil na policii ztrátu peněz. Policejní hlídka proto odvezla nálezce na svoji služebnu.

„K případu nepodáváme žádné konkrétní informace právě s ohledem na člověka, který peníze ztratil,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová. „Potvrzujeme pouze, že jsme přijali oznámení o ztrátě finanční hotovosti ve výši bezmála 1,3 miliónu korun, a také mohu potvrdit zprávu o následném navrácení toho obnosu jeho majiteli,“ dodala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nárok na nálezné

Podle informací Práva nesl majitel obnosu igelitku s penězi v kapse bundy, odkud mu vypadla na zem na ulici. „Věřím, že byl nadšený, když dostal své peníze zpět,“ komentovala policejní mluvčí. „Nestává se nám často, aby nám někdo nosil přes milión korun,“ uvedl Vlasák.

Podle zákona má poctivý nálezce nárok na deset procent z nalezené částky. Pokud by ji majitel odmítl vyplatit, může se domáhat nálezce odměny u soudu. Před Vánocemi by tak mohl dosáhnout na částku přes 120 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám