Hlavní obsah

Muž ubil přítelkyni, vyfasoval 18 let

Právo, Petr Marek
Olomouc

Na 18 let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal v pátek senát olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě nezaměstnaného Romana Víška (48) za to, že letos v lednu brutálně zavraždil v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku svoji přítelkyni (45).

Foto: Petr Marek, Právo

Roman Víšek u olomouckého krajského soudu

Článek

„Vina byla jednoznačně prokázána. Obžalovaný ženu usmrtil surově, zvláště trýznivě. A byl v minulosti už šestkrát trestán, a to i za násilné činy. Proto trest v horní polovině trestní sazby. Pro výjimečný, který mu hrozil, ale nebyly splněny podmínky. Podle znalců totiž Víškova resocializace, byť je ztížená, je možná,“ vysvětlil předseda senátu KS Eduard Ondrášek.

Vše se odehrálo 17. a 18. ledna v bytě v Lipníku nad Bečvou. Víšek tam po předchozím požití alkoholických nápojů fyzicky napadl svoji partnerku, přičemž ji opakovaně bil mj. pěstí do hlavy, do rozkroku a také ji škrtil a dusil. Nešťastnice v důsledku toho utrpěla vážná zranění, kterým následně podlehla, když bezprostřední příčinou smrti byl otok mozku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hlavní roli hrál alkohol

K činu se obžalovaný doznal. Některá tvrzení obžaloby však odmítl. „Je mi to hodně líto. Nemělo se to stát. Ublížit jsem jí nechtěl. Hodně jsme však pili, mohli jsme zkonzumovat tak pět šest litrů vína a nějaká piva. Chlast, to byl ten důvod, proč se to stalo,“ vypověděl už ve čtvrtek u KS Víšek.

To, že žena je mrtvá, zjistil prý až druhý den ráno od napadení. „Probudil jsem se, ona ležela na posteli a byla mrtvá. Ihned jsem zavolal policii. Že bych ji ale mlátil do rozkroku. Absolutně ne, to je nemožné,“ tvrdil Víšek, který partnerku podle svědků nezbil v opilosti poprvé. „Máma říkala, že ji občas, když byl opilý, uhodil,“ shodně konstatovali u KS dva synové oběti.

Výběr článků

Načítám