Hlavní obsah

Muž v Přerově znásilnil před dětmi jejich matku, dostal 11 let vězení

Přerov

Za loňské znásilnění ženy v Přerově si pětadvacetiletý Marek Tvrdoň odpyká definitivně ve vězení 11 let. Ženu znásilnil podle rozsudku v přítomnosti jejích dvou dětí. Skupinu jedoucí na kole přepadl u železničního podjezdu.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Vrchní soud v Olomouci projednával odvolání Marka Tvrdoně (uprostřed), který podle obžaloby znásilnil ženu v Přerově v přítomnosti jejích dvou dětí.

Článek

Případ vyvolal ve městě velké emoce a obavy. O několik dní později byla totiž ve městě znásilněna další žena, i tohoto pachatele se podařilo policistům následně dopadnout. Podle policie se přitom oba muži znali a byli drogově závislí.

Tvrdoň, který byl již v minulosti šestkrát soudně trestán, veškerou vinu u soudu popřel. Muže soud poslal do vězení za znásilnění, vydírání a krádež. Podle soudu jde o více trestných činů, čin spáchal s rozmyslem a navíc byl v minulosti již několikrát trestán. „Za této situace nelze tento trest označit za trest nepřiměřený," uvedl předseda senátu Vladislav Šlapák.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Také podle žalobce Mariána Kollára je trest na místě. Pachatel podle rozsudku přepadl ženu s dětmi loni v srpnu v přerovské místní části Předmostí. Policie tehdy uvedla, že pachatel si místo vytipoval a schoval se. Nalámal při tom větve do kříže a donutil tak cyklisty zastavit. Nejprve zastoupil cestu mladší dívence, která jela na kole první, a poté i její starší sestře a matce.

Vyhrožoval jim zabitím

Ženě dal nůž na krk. Matka křičela, ať děti utečou, ale muž je donutil vrátit se zpět s tím, že matku podřeže. Děti se poté vrátily, žena musela poškozenému dát telefon a pachatel je odvedl do travnatého prostoru. Matka s dětmi se znovu pokusila o útěk, ale muž je dohnal. Ženu poté před plačícími dětmi znásilnil. Následně jim vyhrožoval, že si je vyfotil a že pokud něco řeknou, najde si je, znásilní děti a všechny zabije. Žena podle znalců po činu prožívala posttraumatické stavy, s potížemi včetně poruch spánku se musely vypořádat také děti.

Skutek se stal v pátek, Tvrdoň byl zatčen následující den. Během první rekognice, kde jej žena nepoznala, podezřelý policistům z policejní budovy utekl. Dopadli jej znovu v následujících dnech. Muže při druhé rekognici již žena i děti poznaly. Tvrdoň, který poté skončil ve vazbě, veškerou vinu popřel.

Podle jeho obhájce se na těle poškozené nenašla žádná stopa, upozornil i na to, že při první rekognici pachatele napadená nepoznala. Mladík měl v té době navíc prý intenzivní vztah a se svou dívkou si pronajal byt. Podle předsedy senátu však jeho vinu prokázaly všechny tři poškozené.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám