Hlavní obsah

Neudržel jsem nervy na uzdě a dal jsem jí pár facek, vysvětlil soudu obžalovaný z vraždy

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kauzu nezaměstnaného Romana Víška (48), který čelí obžalobě, že letos v lednu zavraždil v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku svoji přítelkyni (45), začal ve čtvrtek projednávat senát olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě. Hrozí mu až výjimečný trest.

Foto: Petr Marek, Právo

Roman Víšek u olomouckého krajského soudu

Článek

Vše se odehrálo 17. a 18. ledna v bytě v Lipníku nad Bečvou. Víšek tam podle obžaloby po vypití alkoholu napadl svoji partnerku, přičemž ji opakovaně bil pěstí do hlavy, do rozkroku a také ji škrtil a dusil. Žena v důsledku toho utrpěla vážná zranění, kterým následně podlehla, když bezprostřední příčinou smrti byl otok mozku.

„S ohledem na použité mechanismy a razanci útoku si musel být vědom, že ženě může přivodit smrt. Ta navíc prožívala pocity úzkosti, strachu. Zavražděna byla jedním z nejtrýznivějších způsobů,“ konstatovala státní zástupkyně.

Že bych ji ale mlátil do rozkroku? Absolutně je to nemožné
obžalovaný

Víšek se k činu doznal. „Je mi to hodně líto. Nemělo se to stát. Ublížit jsem jí nechtěl. Hodně jsme však pili, mohli jsme zkonzumovat tak pět šest litrů vína a nějaká piva. Chlast, to byl ten důvod, proč se to stalo,“ vypověděl u KS Víšek.

Synové: Občas ji uhodil

Vše podle něj odstartovala hádka, když vařil oběd. „Pořád se jí něco nelíbilo. Neudržel jsem nervy na uzdě a dal jsem jí pár facek. Křičela, tak jsem ji chytil za svetr pod krkem a začal s ní třepat. Když jsem ji pustil, bylo chvíli ticho. Pak upadla. Chtěl jsem ji zvednout, ale řekla mi, ať jdu pryč a starám se o sebe. Pak jsem usnul. Později jsem ji našel ležet na zemi. Nechtěla vstát. Odtáhl jsem ji proto k posteli, ale tam se mi ji dostat nepodařilo. Byla těžká a já měl draka. Pak jsem znovu pil a zase usnul,“ tvrdil Víšek s tím, že přítelkyni mu pomohl dostat na postel až další den ráno mladší z jejích dvou synů, který k nim tehdy přišel.

„Máma ležela vedle postele. Víšek mi říkal, že spadla. Viděl jsem, že je dobitá. Měla modřiny na obličeji, ale dýchala. Položili jsme ji na postel a já pak odešel,“ vypověděl u KS syn zavražděné.

„Další den ráno jsem zjistil, že je mrtvá. Ihned jsem zavolal policii. Že bych ji ale mlátil do rozkroku? Absolutně je to nemožné,“ dodal ještě předtím obžalovaný, jenž, jak vyplynulo z výpovědí svědků, přítelkyni nezbil v opilosti poprvé. „Říkala, že ji občas uhodil,“ shodli se oba synové oběti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám