Hlavní obsah

Žena měla zabít přítele tyrana, od soudu odešla bez trestu

– Brno
Právo, pko

Už třetí verdikt za poslední rok si vyslechla třicetiletá Martina Kulíšková z malé obce na Brněnsku. Na lavici obžalovaných usedla poté, co po jedné z hádek zůstal v jejím domě ležet mrtvý její druh. Podle státní zástupkyně Kulíšková muže smrtelně zranila nožem. Krajský soud v Brně nejprve ženu potrestal čtyřmi roky vězení, po zásahu Vrchního soudu v Olomouci ji osvobodil a ve středu po dalším vrácení případu vynesl opět zprošťující rozsudek. Ženě hrozilo za vraždu až 18 let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Martina Kulíšková původně před soudem nezapírala, že svého přítele bodla.

Článek

K jedné z častých hádek došlo loni v zanedbaném domě a na jejím konci zůstal ležet na zemi v tratolišti krve přítel Kulíškové, podle svědků zahálčivý typ a tyran, jenž pro ránu uštědřenou své družce nešel daleko. Žena, která je podle znalců jednoduchou osobností, se policistům při výslechu přiznala s tím, že muže bodla nožem. U soudu ale své přiznání odvolala. [celá zpráva]

Vyšetřovatelé v domě našli 22 nožů, z nichž vybrali dva s tím, že se jedná o vražedné zbraně. Ani na jednom z nožů ale nebyla krev mrtvého muže. Zato byly v domě rozbité skleněné dveře. A na nahrávce záchranky je slyšet sám muž, kterak říká, že se nabodl na střep.

„Doznání nezbavuje policii povinnosti přezkoumat další okolnosti. Nebyl nalezen žádný vražedný nástroj, na jehož základě by bylo možné říci, že jej měla v ruce obžalovaná a že jím přivodila smrt poškozeného,“ konstatovala soudkyně Jaroslava Bartošová. Ani soudní znalci nebyli schopni říci, zda zranění způsobil nůž, střep, nebo jiný předmět.

Případ ale ještě není ani po tomto verdiktu u konce. Státní zástupkyně se totiž na místě odvolala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám