Hlavní obsah

Pacient založil v nemocnici ve Vrchlabí požár a utekl

Vrchlabí

Pacient Česko-německé horské nemocnice Krkonoše ve Vrchlabí na Trutnovsku založil v neděli v pokoji zařízení požár, který podle předběžných odhadů způsobil na majetku nemocnice škodu v řádu desítek tisíc korun. Sedmadvacetiletý muž z nemocnice poté utekl, policie ho však zadržela a podezírá ho ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. Informovala o tom v pondělí mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Foto: Právo

Vrchlabí, budova Česko-německé horské nemocnice

Článek

Policie muže v neděli ráno zajistila kvůli podezření ze spáchání přestupku, a protože si stěžoval na bolesti břicha, byl předán do péče vrchlabské nemocnice. „Poté, co jsme přijali oznámení o zahoření v nemocnici a zjistili jsme, že muž, který je ze zapálení odpadkového koše podezřelý, utekl z nemocnice oknem, začali jsme po něm okamžitě pátrat,” uvedla mluvčí.

Policisté muže zadrželi u obce Lánov, a protože byl silně opilý, převezli ho na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici. V pondělí se dostavil na obvodní oddělení.

„Muž s policisty spolupracuje a při výslechu jim mimo jiné sdělil, že začal po vystřízlivění v neděli večer zhruba kolem 22.00 shánět svoje osobní doklady, které zřejmě někde ztratil nebo zapomněl. Při tomto pátrání po dokladech se šel zeptat na i recepci nemocnice, kde dostal zamítavou odpověď. Neprodleně potom z nemocnice odešel,” uvedla mluvčí.

Ředitel je pohoršen

Ředitel nemocnice Vladimír Dryml v tiskové zprávě uvedl, že jenom díky včasnému zákroku zdravotnického personálu nebyli ohroženi na životě a zdraví další pacienti ani zdravotnický personál. Podle snímků přiložených ke zprávě plameny poškodily například odpadkový koš, vypínače a dveře. Nemocnice je podle Drymla pohoršena nedůsledností orgánů činných v trestním řízení.

Tvrdí, že nebyla přijata opatření k zabránění opakování žhářského útoku na nemocnici, její pacienty a zdravotnický personál, když se žhář do nemocnice dokonce po deseti hodinách vrátil. Nemocnice podle Drymla žádá ministerstva spravedlnosti a vnitra, aby urychleně přijala opatření k ochraně života, zdraví a majetku občanů Vrchlabí, zejména zdravotníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám