Hlavní obsah

Zloděj v Praze vybere auto za pár sekund, používá rušičku dálkového zamykání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po Praze se pohybuje zloděj, který k vykrádání aut používá rušičku dálkového signálu a znemožňuje majitelům zamčení aut. Policisté zatím vědí o třech případech, v jednom si odnesl ze zaparkovaného auta notebook. Na krádež mu stačí několik sekund.

BEZ KOMENTÁŘE: Za pár sekund jsou věci z auta pryčVideo: Policie ČR

 
Článek

Vychytralý zloděj přijel na začátku září na parkoviště u rychlého občerstvení v Chlumecké ulici Volkswagenem Caravela stříbrné barvy, ze kterého pak pozoroval přijíždějící auta. Když měl dojem, že v autě by mohl něco ukořistit, použil rušičku signálu.

„Tím dokázal zablokovat dálkový signál a znemožnil tak zamčení vozidel. Pak jen počkal, až řidiči odešli do restaurace, a následně jim prohledal vozidla. Tak to učinil celkem ve třech případech,“ informoval v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

BEZ KOMENTÁŘE: Vykrádač aut

Podle něj měl v jednom případě štěstí a odnesl si notebook za sedm tisíc. Ze zveřejněných záznamů je patrná nejen jeho podoba, ale také fakt, že k celé krádeži mu stačí asi deset sekund. Usnadňuje mu to rovněž lenost řidičů, kteří si nezkontrolují, zda mají auto zamčené.

Kriminalisté v pondělí požádali veřejnost o pomoc. Pokud poznáváte stříbrný VW nebo zloděje, informujte linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám