Hlavní obsah

Nevidomý poprosil o pomoc neznámého člověka. Ten ho napadl a utekl

– Teplice
Právo, koc

Kriminalisté pátrají po lupiči, který v Teplicích v pátek napadl nevidomého muže, jenž šel na procházku s vodicím psem. Oslovil přitom neznámého chodce a požádal ho, aby ho dovedl na nádraží. Muž souhlasil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Namísto na nádraží ale nevidomého zavedl na zatím nezjištěné místo, kde po něm začal požadovat peníze. Když hotovost nedostal, prohledal poškozeného, který se s ohledem na svůj zdravotní stav nemohl nijak bránit. Na jeho protesty zareagoval tím, že ho fyzicky napadl. Peníze žádné nenašel, a tak se dal na útěk s prázdnou. Nevidomý muž, který při ataku ztratil svou slepeckou hůl, se pak vydal směrem k provozovně s rychlým občerstvením, kde mu nabídla pomoc žena a přivolala policii,“ popsal událost teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policie nyní vyzývá případné svědky, kteří se v pátek 20. listopadu mezi 16.40 a 17.00 pohybovali v Teplicích v lokalitě mezi ulicí Štúrova směrem k ulici Masarykova a dále k nádraží ČD a mohli by poskytnout informace k pohybu nevidomého muže, který měl slepeckou hůl a u sebe vodicího psa, aby ji kontaktovali.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vzhledem k handicapu poškozeného neznáme zatím přesné místo, kde k přepadení došlo,“ připomněl mluvčí. Případné poznatky přijme kterákoli policejní služebna nebo policisté na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám