Hlavní obsah

Útočník odsouzený za zmlácení souseda tyčí hned po soudu utekl

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Policisté pátrají od čtvrtečního odpoledne po dvacetiletém Romanu Kudríkovi z Brna. Ten ve čtvrtek vyfasoval u brněnského městského soudu tři roky vězení za to, že loni o prázdninách brutálně zbil společně s otcem svého souseda a málem mu vyrazil oko. Hned po rozsudku Kudrík přímo v soudní síni napadenému muži vyhrožoval. Když si pro něj potom chtěli do jeho bydliště přijít policisté, Kudrík nebyl k nalezení.

Foto: Policie ČR

Hledaný Roman Kudrík

Článek

„Příště už budeš slepý!“ cedil výhrůžky mezi zuby Kudrík směrem k napadenému muži, který verdikt sledoval přímo v soudní síni.

„Od včerejšího dne pátráme po dvacetiletém Romanu Kudríkovi, který po ukončení soudního jednání verbálně napadl poškozeného, čímž je podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Na základě uvedené události byl okamžitě vydán souhlas s jeho zadržením. Mladík však nebyl dohledán v místě svého bydliště ani u nejbližší rodiny a dosud se ukrývá. Z tohoto důvodu se obracíme na veřejnost a žádáme o spolupráci při pátrání. Jakékoliv informace ke hledanému prosím sdělte přes tísňovou linku 158,“ poprosila policejní mluvčí Andrea Straková.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Roman Kudrík (vlevo) a Roman Kotlár před jednáním soudu.

Hledaný je 165 až 175 cm vysoký, střední postavy, s hnědými vlasy. Vzhledem k tomu, že už loni po útoku utekl a skrýval se zřejmě u příbuzných na Slovensku, není vyloučeno, že po verdiktu opět utekl k východním sousedům.

Soud potrestal kromě Kudríka i jeho otce Romana Kotlára. Ten vyvázl s tříletou podmínkou. Napadený muž si musel i přímo v soudní síni vyslechnout další výhrůžky, až musela zasáhnout justiční stráž a odsouzeného Kotlára vyvést. [celá zpráva]

Odsouzeného musela vyvést justiční strážVideo: Petr Kozelka, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám