Hlavní obsah

Žena, která ubodala seniorku kvůli penězům, dostala 17 let

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Na 17 let do vězení za vraždu poslal ústecký krajský soud Drahomíru Jupovou. Letos v únoru ubodala na ústeckém sídlišti Severní Terasa svou osmdesátiletou známou. Po vraždě jí ukradla platební kartu a snažila se z bankomatu vybrat peníze. Středeční rozsudek je pravomocný.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Drahomíra Jupová u soudu

Článek

Jupová přišla podle obžaloby 17. února k osmdesátileté seniorce už s úmyslem usmrtit ji a získat tak její platební kartu. Dřív se ženou bydlela na jednom patře. Půjčovala si od ní peníze, ale vždy je prý vracela. Měla dluhy i jinde.

Seniorku minimálně čtyřikrát bodla, žena zemřela na vnitřní krvácení. Jupová se jen o několik desítek minut později pokusila z platební karty čtyřikrát vybrat 9000 korun, opakovaně ale zadala špatný PIN kód. Peníze potřebovala na zaplacení nájemného a kauce.

Čtyřiapadesátiletá Jupová před soudem nevypovídala. Po zatčení vinu popírala, během vyšetřování napsala státnímu zástupci dopis, ve kterém se přiznala. U soudu ve středu zopakovala, že svého činu lituje. „Chtěla bych se omluvit svým dětem i rodičům. Nevím, proč jsem to udělala," řekla Jupová.

Nůž hodila do popelnice

Zavražděnou našla v bytě její dcera. Čekala, že k ní matka přijde na domluvenou návštěvu, ale nedostavila se a měla vypnutý telefon. Nejprve se prý domnívala, že maminka zemřela náhle. Poté, co nenašla její platební kartu, zavolala s dalšími příbuznými policii.

Kriminalisté objevili nůž v kontejneru před domem zavražděné. Na něm byla stopa DNA Jupové.

Sedmnáctiletý trest je úhrnný, soud Jupovou potrestal i za použití karty zavražděné. Kromě toho má třem dcerám mrtvé seniorky zaplatit po 200 000 korun. Rozsudek je pravomocný, státní zástupce i Jupová se na místě vzdali práva na odvolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám